Malzemeler :

3 su bardağı buğday unu
1 su bardağı çavdar unu
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
İç harcı için:
1 kase erik
1 avuç ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 adet portakal kabuğu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına unu, pudra şekerini ve kuru mayayı ekleyerek harmanlayın. Ortasına süt, tereyağı ve yumurtayı ekleyerek hamuru yoğurun. Kıvamı koyu olursa biraz su ekleyin.

İç harcı için karıştırma kabına bir süre suda bekletilmiş kuru erik, ceviz, hindistan cevizi ve portakal kabuğunu alarak karıştırın.

Hazırladığınız hamuru uzun bir şekilde açın. Kenarlarından 2 şer parmak aralıkla slaş kesin. Orta kısmına iç harcı koyun. Kestiğiniz kenarları örgü şeklinde üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında pişirin