ÇİKOLATALI TARTÜF

Malzeme

200 gram sütsüz çikolata
10 cl çiğ krema
1 çubuk vanilya
30 gram yumuşatılmış marfarin
5 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı

Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaba koyun. Çubuk vanilyalı üzerine bıçakla küçük çentikler atın. Ayrı bir kapta çiğ krema ve vanilyayı kaynatın. Sonra bu karışımı çikolatanın içine dökün. Yumuşamış margarini ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı, sertleşmesi için buzdolabına koyun. Bir kaseye 5 çorba kaşığı kakao koyun, sonra buzdolabından soğumuş karışımı çıkartıp bir çay kaşığının yardımıyla küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Küçük çikolata toplarını kakakoya bulayın ve tekrar buzdolabına koyup 2 saat bekletin.