Kullanılacak Malzeme (4 Kişi İçin)

2 yufka,
1 buçuk kahve fincanı erimiş tereyağı veya sofra margarini,
3 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 kahve fincanı ılık süt,
1 yumurta,
yarım demet maydanoz,
yarım bardak zeytinyağı.

YAPIMI

Her bir yaprak yufkayı karşılıklı ortadan bölerek dörder parçaya kesin. Böylece elde edilecek sekiz parça yufkanın üstlerine erimiş tereyağı sürmeli. Beri yanda rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış maydanozu, yumurtayı ve sütü karıştırarak sulu bir bulamaç yapmalı. Bu harcı sekiz eşit kısma ayırmalı ve her birini bir yufka parçasının geniş kenarına yaymalı.

Yufka parçalarını harçla birlikte sigara sarar gibi fazla sıkmadan sarmalı ve açılmaması için uç kısmını hafifçe ıslatıp yapıştırmalı. Sonra bu parçaların her birini yuvarlak burarak birer rulo yapmalı ve bu şeklinin bozulmaması için bir kaba yanyana dizip on dakika kadar böylece bırakmalı.

Tavaya zeytinyağını koyup ateşe oturtmalı. Yağ kızınca börekleri, şekillerini bozmadan tavaya oturtmalı ve her iki yanlarını nar gibi kızartmalı. Pişen böreklerin yağlarını iyice süzüp servis tabağına koymalı. Böreklerin hepsi kızarınca sıcak sıcak servis yapmalı.