Donauwelle Tarifi (Resimli) - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Donauwelle Tarifi (Resimli)

  1. Malzemeler

    - 200gram margarin
    - 200gram şeker
    - 1 paket vanilya
    - 5 yumurta
    - 300gram un
    - 1/2 paket kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
    - 5-6 tatlı kaşığı kadar kakao

    Üstü için

    - 1-2 kavanoz vişne kompostosu ( 1 kavanoz suyu süzdürülmüş vişne yaklaşık 350-400gram, kavanoz içindeki vişne suyu miktarı 380-400ml.)
    - 4 paket Dr. Oetker tart jölesi
    - 1/2 L. süt
    - 100gram şeker
    - 40gram Palmin
    - 50gram vanilyalı Pudding tozu
    - 200gram Tereyağ veya margarin

    Çikolatalı Glazür: 2 yumurta, 1 1/3 nescafe fincanı pudra şekeri, 2/3 nescafe fincanı kakao, 180gram Palmin. VEYA: 150-200gram bitter çikolata

    1- Fırını 175° C'ye ısıtın. Margarini ve şekeri birlikte çırpın. Yumurtaları teker teker yedirin. Vanilyayı, unu ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyin. Hamurun yarısını tepsiye(fırının kendi kare tepsisi) yayın. Diğer yarısını kakao ile karıştırarak beyaz hamurun üzerine döşeyin. Üzerini biraz düzeltin.

    2- Vişnelerin suyunu süzün (suyunu bir kapta toplayın), kakaolu hamurun üzerine çok hafif bastırarak dizin.

    3- 175° C'de yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Keki iyice soğutun.

    4- Yaklaşık 1L. (daha az olabilir) vişne suyunu 4 tart jölesi ile kaynatın. İsterseniz biraz şeker ekleyebilirsiniz. 1-2 taşım kaynadıktan sonra kenara alın. Jöleyi soğumuş kekin üzerine sürün (oldukça çabuk donuyor !).

    5- 1/2 L. sütü, 100gram şekeri ve 40gram Palmin'i birlikte kaynatın. 50gram toz puddingi ekleyerek hızla karıştırın. 1 dakika kadar pişirin. Kenara alıp, iyice soğutun. 200 gram margarini köpürene kadar çırpın. Soğumuş puddingi azar azar margarine ekleyin ve çırpmaya devam edin. (Kremanın rengi açılıp, beyazlaşıyor). Jölenin üzerine sürün. Buzdolabında iyice soğutun.

    6- Çikolatalı kuvertür: 2 yumurtayı çırpın, kakao ve pudra şekeri ile iyice karıştırın. Palmini eritip, incecik akıtarak ve sürekli karıştırarak kakaolu karışıma ekleyin. Puddingli katın üzerine döşeyin. Çatalla dalga şeklinde kıvrımlar yapın. Buzdolabında en az 3 saat bekletin.

    Alternatif: Kuvertürü benmari usulü eriterek puddingin üzerine yayın


    Güncelleme : 2008-12-18
  Okunma: 3659 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -