MALZEMELER

(çapı 60 cm tepsi için)
10 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un
İç malzemesi (kavrulmuş soğan-kıyma veya peynir-maydonoz karışımı)

YAPILIŞI

*Bütün malzemeler karıştırılarak biraz katı bir hamur yoğrulur. Bu hamurdan 12 tane beze hazırlanır.

*bezelerin üzerine nemli bir bez örtülerek yarın saat dinlendirilir.

*Bir beze tepsi büyüklüğünde açılarak, yağlanmış olan tepsiye serilir. Üzerine tere yağ gezdirilir.

*Sonra diğer bezelerin hepsi tek tek açılıp, tek tek tuzlu kaynayan suda 10-15 saniye haşlanır. Hemen soğuk suya atılır, çıkartılır. Fazla suyu alınıp kuru bir bez ile kurutulur. Tepsiye döşenir, üstü yağlanır.

*Bütün hamurlar bu şekilde yapılır.

*6. hamurun üstüne iç malzeme döşenir.

*Kalan hamurlar için aynı şekilde hazırlanıp tepsiye serilir ve üzeri yağlanır.

*En üstteki yufka ile en alttaki yufka haşlanmaz.

*En üstüne tekrar tereyağ gezdirilir. Tepsi ocak ateşi üzerinde döndüre döndüre böreğin altı pişirilir. Sonra börek bir başka tepsiye ters çevrilerek alınır, aynı şekilde pişirilmeye devam edilir.