Malzemeler

1,5 litre
süt
300 gram toz şeker
1,5 kahve
fincanı pirinç unu
1 kahve
fincanı nişasta
1,5 su bardağı su
1/2 çay kaşığı
tuz
Üzeri için:
500 gram çilek
250 gram toz şeker

Yapılışı


Süte, tozşekeri, 1,5 su bardağı su ile ezdiğimiz pirinç unu ile nişastayı
katıporta ısılı ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.

Çilekleri iyice yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyıp tozşekeri ilave ederek, reçel kıvamında pişirelim.
Pişirdiğimiz muhallebinin dörtte birini ayırıp geri kalan dörtte üçünü
kaselere 2 parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.

Çilek marmeladından 2 çorba kaşığı ayırıp geri kalanını ayırdığımız muhallebi ile karıştıralım.
Kaselerdeki muhallebiler donunca, hazırladığımız çilekli muhallebiyi kaselerdekimuhallebilerin üzerlerine eşit miktarlarda bölüştürelim.

Muhallebiler iyice donunca, ayırdığımız çilek marmeladından 1er çay kaşığı meyveli muhallebilerin tam ortalarına
koyupsoğuk olarak servis yapalım.