1166 - Hünkar Beğendi - Hünkar Beğendi Tarifi



Malzemeler:

Patlıcan püresi için:

6 patlıcan

1 kaşık un

1 kaşık yağ

2 kaşık kaşar peyniri rendesi

1 su bardağı süt

1 avuç maydonoz

tuz ,karabiber

Kebap için:
1 kg. kuşbaşı et(kuzu)

2 soğan

2 kaşık tereyağ

tuz,karabiber

Hazırlanışı:

İnce doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur.

Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştılır.

Su(3 Bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tuz ve karabiber atılır.

Et suyu 1-1,5 kepçe kalmalıdır.

Patlıcanlar ucundan başlı şiddetli ocakta çevire çevire közlenir. Patlıcanları közlemeden önce kürdan veya sivri bir bıçakla sık aralıklarla delerseniz içi daha iyi pişecektir.

Kabukları soyulup incecik kıyılır.

Yağ ile un hafif pembe kavrulur.Patıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.

Servis tabağına önce püre, üstüne kebap konulur. Maydanoz yapraklarıyla süslenir.