Malzemeler

250 gr margarin,2 çorba kaşığı sıvı yağ

2 çorba kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu,1 fiske tuz

1 yumurta, 4 su bardağı elenmiş un, 1 bardak ceviz veya fındık (istenirse yarım paket margarin yarım su bardağı sıvı yağ kullanılabilir)

Şurubu İçin

3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 kaşık limon suyu

Yapılışı

Evvela 3 bardak şeker ile 2 bardak su kaynatılır, limon suyu konur, ateşten alınır, soğumaya bırakılır
Malzemeler hep birlikte yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde yuvarlanır.Parmağımızla hamurun ortasına biraz bastırarak içine ceviz koyalım.Daha sonra hamuru kalbura bastı tatlısında olduğu gibi kapatalım. Hamuru rende üzerine şekil vermesi için hafifçe bastıralım.Yağlanmış fırın tepsisine sıralayalım.175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.(çok da fazla değil)Fırından çıkar çıkmaz soğuk olan şurubu üzerine dökelim,soğumaya bırakalım.Üzerine hindistan ceviziyle süsleyip servis yapalım.Ağızda dağılan çok hafif bir tatlı.Denemenizi tavsiye ederim.