Malzemeler

1 su bardağı kepekli un

1 su bardağı kabartmaz tozlu un (veya 1 su bardağı un + 1 tatlı kaşığı kabartma tozu)

1 cay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

1 tatlı kaşığı kuru mercan köşk veya kekik

1/2 ila 2/3 su bardağı arası rendelenmiş cedar peyniri veya beyaz peynir, sert kaşar peyniri

1/2 su bardağı süt (veya yetecek kadar)

Arzuya göre 1/3 su bardağı kıyılmış ceviz veya pekan cevizi

Peynirli Çay Bisküvisi Tarifi



Yapılışı


2 çesit unu ve tuzu (eğer kullanılıyorsa kabartma tozunu) birlikte bir kaba eleyin. Buzdolabından çıkarılmış katı yağı bıçakla kücük parcalara kıyıp una parmak uçlarınız ile yedirin. Mercan kösk veya kekik ve peyniri ilave edip yumuşak bir hamur elde etmeye yetecek kadar süt ilave edip hamur yapıp biraz yoğurun. Fırını 425F (210C) dereceye ısıtın. Hafif unlanmış tezgahta veya tahtanızda merdane ile yaklaşık 2 cm. kalınlığında açın. Tırtıklı hamur kesme aleti ile veya bıçakla kareler kesip yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.


Kullanıyorsanız hamurların üstüne fırça ile süt sürüp kıyılmış ceviz serpiştirin. 12-15 dakika arası pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.