Malzemeler:

- 125 gram Tere yağı veya margarin
- Yarim çay bardağı kadar sıvı yağ
- Yarim su bardağı toz şeker
- 2 su bardağından 2 parmak fazla un
- 1 portakal kabuğu rendesi, rendenin en ince yerinden rendelenmiş
- Yarim su bardağı ince çekilmiş ceviz
- Arzuya göre 1 çay kaşığı toz vanilya

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tere yağı yada margarini, portakal kabuğu rendesini ve şekeri iyice kabarıp krema gibi olana kadar mikserinizle çırpın.

İçine elenmiş unu, isterseniz vanilyayı ilave edip karıştırın. Cevizi de ekleyip hamur haline getirin.

Eğer hamur haline gelmiyorsa bu aşamada biraz sıvı yağ biraz süt ilave ederek tutması sağlayın. Yumuşakça bir hamur olacak

Hamuru 2-3 cm kalınlığında uzunca kalem şeklinde yuvarlayın.

Tahta üzerinde bastırarak dikdörtgen sekli verin. Daha sonra parsoment kağıdı veya alüminyum folyo ya serpilmiş şeker kristallerinin üstünde bastırarak bulayın. İri şeker kristalleriniz yoksa normal şekere veya çekilmiş ceviz, fındık, bademe bulayabilirsiniz.

Folyo ile sarıp yarim saat buzlukta soğumasını sağlayın. Daha sonra çıkarıp kalınca dilimler halinde keserek yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 325F (165C) dereceli fırında kenarları hafif kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 20 dakikada daha kızarmamışsa fırının ısısı biraz daha artırabilirsiniz.

Biraz ılındıktan sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın