Malzemeler : 4 su bardağıun
yarım p.yaşmaya
1 tatlık.tuz
aldığı kadar su
İç harcı için:
200 gramkıyma
3 patlıcan
1 soğan
1 domates
1 çorba kaşığıbiber salçası
2 çorba kaşığısıvıyağ
tuz,karabiber
Üzeri için:
tereyağı
Hazırlanışı : 4 su bardağı un karıştırma kabına alınarak maya ortasına konur, tuz kenarlara serpilir. Alabilidiği kadar su ile hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir. Bu sırada iç harç hazırlanır. Bunun için karıştırma kabına kıyma, doğranmış soğan, domates, sıvıyağ, salça ve közlenmiş patlıcan konularak karıştırılır.
Dinlendirilen hamur bezelere ayrılır. Servis tabağı büyüklüğünde açılır. Hamurun bir kenarına harç sıvanarak kapatılır. Bütün hamur için aynı işlem tekrarlanarak iki taraflı pişirilir. Piştikten sonra üzerine yumuşamış tereyağı sürülerek sıcak servis yapılır.
357 - Patlıcanlı Kıymalı Gözleme