Malzemeler
5 su bardağı un
yarım p.yaş maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt suyu
tuz
su
İç harcı için:
3 kabak
200 gram tulum peyniri
1 tutam dere otu
3 yeşil soğan
tuz, karabiber
Üzeri için:
1 yumurta
çörek otu
susam

Hazırlanışı
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Üzerine tuz ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın
üzerine yoğurt suyu ve sıvıyağ ilave edi.Hamurun üzerine ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
İç harcı için kabakları rendeleyin.Kabakların üzerine 200 gramtulum peyniri ilave edin.Üzerine dereotu ve yeşil soğan tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.Hamuru 2 parçaya bölün.
Hamurları merdane ile açın.Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın.1. hamuru tepsiye alın.Üzerine kabaklı peynirli harçtan ilave edin.Diğer kalan hamuru kabaklı harcın üzerine kapatın.Hamurun üzerine yumurta sürün.Üzerine çörek otu ve susam serpin.Böreği dilimleyerek kesin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin