Malzemeler:

-2 adet yufka
-yarım su bardağı süt
-2 yemek kaşığı yoğurt
-2 adet yumurta
-yarım kahve fincanı zeytinyağı
-2 tatlı kaşığı çemen*
-3-4 adet sivri biber, doğranmış
-100gr rendelenmiş kaşar peynir
-2 adet domates
-1 yumurtanın sarısı

Hazırlanması:

-Yufkaların her birini sigara böreği keser gibi sekiz eşit parçaya bölün. Bir kapta süt, yoğurt, yumurta ve yağı çırpın. Sırayla üçgenlerden birinin üzerine bu karışımı sürün.

-Üçgen yufkaların geniş kenarlarından tutup, rulo yaparak yarıya kadar sarın. (yine sigara böreğini sarıyormuş gibi). Dar kenarı rulonun ortasına değecek şekilde içe katlayın.

-Rulo yaptığınız geniş kenarın iki ucunu içe doğru döndürerek birleştirin. (Birleşme yerlerinin yapışması için uçlarına hazırladığınız yoğurtlu içten sürün.)

-Böylece altı kapalı bir havuz şekli elde edin. Aynı işlemi diğer 15 üçgen için de yapın.

-Diğer yandan çemeni, sivri biberi ve kaşarı karıştırın. İçi yufka havuzlarına paylaştırın.

-Domatesin çekirdeklerini çıkartıp dilimleyin. Hazırladığınız böreklerin üzerine yerleştirin. Yumurta sarısını yufkanın kenarlarına sürüp önceden ısıtılmış 200 oC fırında pişirin.