250 gr kavrulmuş kıyma
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze soğan
1 kuru soğan
2 sivri biber
2 közlenmiş kırmızı biber
1 patates
1 kabak
1 patlıcan
1 çorba kaşığı soya unu
alabildiği kadar buğday unu
1 p. kuru maya
1 su bardağıılık su
tuz,karabiber
Salatası için:
çeri domates
akdeniz yeşillikleri
kuzu kulağı
roka
nar ekşisi
zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı :

Soğanı ince ince doğrayın. Sıvıyağda sotelenmeye alın. Üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Diğer tarafta maya, soya unu ve buğday ununu bir kaba alın. Alabildiği kadar su ile hamur elde edin.Patates, kabak ve patlıcanları rendeleyip rendeleyip suyunu sıkın. Daha sonra soya unu ile oluşturulmuş hamurun içerisine ilave edinYeşil ve kırmızı biberleri de incecik doğrayarak ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra içerisine kavrulmuş kıyma ve ince doğranmış dere otu ilave edilir. İyice karıştırılır. Kıvamı kontrol edilir. Eğer ihtiyaç duyulursa biraz daha un eklendikten sonra hamur bir süre mayalandırılır. Bir süre mayalandırıldıktan sonra köfte şekli verilerek kızartılır. Çeri domates, akdeniz yeşillikleri, kuzu kulağı, roka, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ile hazılanan bol yeşillikli bir salata ile servis yapılır.