Zencefilli Tavuk Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Zencefilli Tavuk Nasıl Yapılır?

  1. Malzemeler

    tavuk göğsü
    1 çorba kaşığımısır nişastası
    1 yumurta akı
    Soya sosu
    2 biber
    3 yeşil soğan
    Kereviz sapı
    Zencefil
    Yeşil püresi için:
    4 patates
    1 su bardağıkrema
    2 çiçek karnıbahar
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı

    Yeşil patates püresi için 4 adet patatesi halka olarak ince kesin. Tencereye patatesleri ekleyin üzerine sıcak su ekleyin ve haşlayın. Daha sonra patatesler pişinceüzerine 2 çiçek brokoliyi kesip Patateslerin üzerine ilave edin.Püf noktası ise sadece brokoliyi sadece 2 dakika haşlanması yeterli olucaktır. 1 adet tavuk ince olarak kesin. Tavuk göğsünün üzerine1 çorba kaşığı mısır nişastası, yumurta akı soya sosu ekleyip karıştırın. Biberleri uzun olarak kesin. Tavaya sıvıyağ alın.Üzerine tavuk etlerini ilave edip tavukları pişirin. Daha sonra tavaya biberleri, yeşil soğan yapraklarını, kereviz sapı ve zencefil ilave edip sebzeleri tavada soteleyin. Haşlanmış patatesleri ve brokoliyi püre kıvamına getirin. Üzerine tuz, karabiberve 1 su krema ilave edip karıştırın. Servis tabağına yeşil püreyi yayın.Üzerine zencefilli tavuğu ilave edip servis edin.



     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2011-09-27 #2
    https://www.ailemutfagi.com/ adresinden çok iyi yemek tariflerine ulaşa bilirsiniz.

  Okunma: 2888 - Yorum: 1 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 5/5 - 1