4 su bardağı un
Yarım p. Yaş Maya
1 tatlı k. tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt

Aldığı kadar su
İç Harcı İçin:
Salam
Sucuk
2 domates
7 biber
Hellim Peyniri
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Hazırlanışı:

Böreğin hamuru için unu karıştırma kabına alıp ortasını açalım. Mayayı,yumurtayı,yağları ve sütü orta kısıma ekleyelim. Tuzu ve şekeri unun üzerine serpelim. Önce ortadaki malzemeyi karıştırarak unları kenardan ekleyelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Gerektiği kadar su ilave edebilirsiniz. Hamur hazırlanınca iç harcı hazırlayalım. Salam ve sucuğu halka halka doğrayalım. Tavaya biraz sıvıyağ ilave edip üzerine doğranmış malzemeyi ekleyelim.Üzerine yini kıyılmış domates ve biberi ekleyip bir iki dakika pişirelim. Tuz ve karabiber ekleyelim.Daha sonra bu karışıma küp doğranmış hellim peynirini de ekleyelim. Böylece iç harcımız hazır olmuş demektir. Dinlenen hamuru merdane yardımı ile açıp kare parçalara keselim. Soğuyan iç harcı hamurlara paylaştırıp saralım. Ek yerleri alta gelsin.Tüm böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim.Bıçakla üzerlerine kesikler atıp tepsi mayası için yarım saat dinlendirelim. Daha sonra 180 derecede nar gibi olana kadar pişirelim.