Malzemeler:
- 1 su bardagi sicakca su

- 2 tatli kasigi kuru tozmaya
- 1 tatli kasigi seker
- 1,5 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi siviyag yada tereyagi/margarin
- 3-3,5 bardak kadar ekmek unu
- Ustune serpmek icin susam, surmak icin hafif su ile cirpilmis yumurta aki

1099 - Ekmek Tarifi (Ekmeğin İçindekiler)
Yapılışı:
- Suyun icine mayayi serpistirin. Sekeri ilave edip hafifce kabarmaya birakin birkac dakika.

- Icine tuzu, yagini koyup yavas yavas un ilave edip yogurun.
- Hafif unlu tezgahta 5-10 dakika puruzsuz saten gibi oluncaya kadar yogurmaya devam edin. Nekadar yogurursaniz ozu (icindeki gluten maddesi) daha iyi gelir ve daha cok ekmege benzer:), guzel olur.
- Top sekli verip 1 saat kadar kabarmaya birakin.
- Hamuru ikiye bolun.
- Yarim hamuruda yine 8 esit parcaya bolup top sekli verin herbirine.
- Varsa yuvarlak cam pay kalibinizi yaglayin yada misirunu serpin. yoksa normal tepsiyede yapabilirsiniz. Once ortaya birtane hamur koyup etrafina aralikli olarak esit sekilde kalan top hamurlari dizin. Kabardiklari zaman birlesip resimdeki sekli alacaklardir.
- Ayni islemi diger hamur ilede yapin. Yada onu dikdortgen seklinde tepsiyede yerlestirebilirsiniz, normal ekmek seklinde.
- Tekrar kabarmasi icin bekletin iki katina cikana kadar.
- Su ile cirpilmis yumurta beyazi surup susam serpin.
- Onceden isitilmis 375F (165-170C) dereceli firinda kizarana kadar pisirin 45 dakika kadar.