Yöresel Yemekler - Pirpirim Aşı - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Yöresel Yemekler - Pirpirim Aşı

  1. Malzeme :

    200 gr et
    1 kg pirpirim (semizotu)
    1 çay bardağı nohut
    1 çay bardağı bulgur
    1 çay bardağı börülce
    1 çay bardağı yeşil mercimek
    1 soğan
    5 diş sarımsak
    2 kuru kırmızı biber
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı k. nar ekşisi
    karabiber, kırmızı biber
    tuz, nane
    sıvıyağ

    Hazırlanışı :

    Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 200 grameti alın. Soğanı sarımsakları çok ince olarak kesin. Tencereye soğanı ve sarımsakları ilave edin. Etleri yarı kıvamda pişirin. Üzerine nohut,bulgur,börülce,yeşil mercimeği ve 2 adet kuru kırmızı biberi ilave edin. Üzerine tuz,nar ekşisi ilave edin. Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını ve taze naneyi soteleyin. Pişen yemeğnizi servis tabağına alın.Üzerine naneli sosu döküp servis edin.

    Güncelleme : 2008-10-10
  Okunma: 4712 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -