Malzemeler :

1 havuç
1 patates
1 tutam dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı

Terbiyesi için:

1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
yarım limon
2 çorba kaşığı un
tuz, su

Hazırlanışı :

Patatesi ve havucu rendeleyin.Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.Tereyağı eridikten sonra rendelenmiş havucu ilave edip kavurun.Havuçlar kavrulduktan sonra üzerine rendelenmiş olan patatesi ilave edin.Üzerine sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın.

Terbiyesi için bir karıştırma kabınan 1 kase yoğurdu alın.Üzerine 1 adet yumurta sarısı ilave edin.Limon suyu ekelyin.
2 çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın.Üzerine soğuk su ilave edip karıştırın.Daha sonra üzerine sıcak su ekleyip tencereye terbiyeyi alın.Çorbayı pişirin.Çorba piştikten sonra servis tabağına alın.Çorbanın üzerine ince kıyılmış dereotu ilave edip servis edin.