Malzemeler

- Süt 1000 g
- Toz şeker 500 g
- Yumurta sarısı 200 g
- Krem Şanti 300 g
- Jelatin (eritilmiş) 6 yaprak
- Nişasta 80 g
- Vanilya
Marzipan Hamuru İçin
- Toz Badem 500 g
- Pudra Şekeri 200 g
- Fondan 400 g
Pasta Yapımı İçin
- Pandispanya patı 1 adet
- Vişne kompostosu 100 g

Hazırlanışı


Krema İçin

Süt, şeker, yumurta sarısı, nişasta krema haline gelinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Daha sonra çırpılmış krem şanti ilave edilerek karıştırılır, eritilmiş jelatinler karışıma yedirilir. Vanilya eklenerek krema tamamlanır.

Marzipan Hamuru İçin

Tüm malzeme hamur haline gelinceye kadar yoğrulur.

Pastanın Tamamlanması

Çember sıvı yağ ile yağlanarak tepsiye yerleştirilir. Çember boyundaki pişirilmiş tart hamuru çemberin alt kısmına yerleştirilir.

Üzerine hazırlanan krema dökülür ve yayılır, vişneler konulur.

Çember boyundan daha küçük kesilmiş pandispanya kremanın üzerine yerleştirilir ve şurup ile hafif nemlendirilir.

Pandispanyanın üzerine bir kat krema daha dökülerek çember doldurulur, paletli bıçak ile krema düzeltilip dolapta dondurulur.

Dolapta bekletilen pastanın çemberi çıkartılır. Pastanın üzerini kaplamak için marzipan hamuru merdane ile ince bir şekilde açılır.

Aynı çember ile açılan marzipan hamuru kesilir ve pastanın üzeri kaplanır.

Marzipanın üzerine hafif pudra şekeri elenerek pürmüz ile yakılıp desen verilir ve süslemesi yapılır.

Süre: 90-100
Zorluk: Zor