Şiş Kebabı Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal

Şiş Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. MALZEMELER

    İçindekiler Ölçü Miktar
    Koyun but eti (kemiksiz) - 1 kg
    Soğan 3 orta boy 1/5 kg.
    Zeytinyağı 2 su bardağı 850 gram
    Salça 3,5 yemek kaşığı 20 gram
    Tuz 2 tatlı kaşığı 10 gr

    YAPILIŞI

    Şiş kebabı, Türk yemek kültürünün içinde önemli bir yeri olan et yemeği.

    Özellikle müslümanların dini bayramı olan Kurban Bayramı'nda hemen tüm evlerde şölen havasıyla hazırlanan Şiş Kebabı, koyunun but etinden çıkan parçalarından yapılır. Et pişirilmeden önce mümkünse 1 gün terbiye edilmelidir ki bu hücrelerin 'ölüm kasılması' sebebiyle sertliğinin giderilmesi için gereklidir.

    Şiş Kebebı, Adana Kebabı ile birlikte özellikle Güney illerinde gündelik hayatın gıda hızlı tüketim maddesi haline gelmiştir. Bugün başta Adana, Mersin, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş illerinde bir hızlı tüketim (İng:fast food) yemeğidir.


  2. 2008-10-01 #2
    Düşüncükçe acıkıyorum hemen yaptırcam :O:

  3. 2008-10-01 #3
    hemen yaptır ye incik boncuk....

  Okunma: 1622 - Yorum: 2 - Amp