Yöresel Yemekler - Abanuş - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Yöresel Yemekler - Abanuş

  1. Malzeme:

    Patlıcan 4 adet
    Kuşbaşı et 200 gram
    Sivri biber 2-3 adet
    Tereyağı 2 çorba kaşığı
    Domates 3 adet
    Sarımsak 3-4 diş

    Yapılışı:

    Sivribiber, domates ve patlıcanları yumuşayıncaya kadar közde pişirin. Kabukları soyun. Ekmek tahtasının üzerinde bir bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayın, sarımsakları dövün. Karabiberle beraber önceden hazırladığınız patlıcanlı karışımın içine karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına alın. 200 gram Kuşbaşı eti bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağında suyunu çekene dek kavurun. Patlıcanlı karışımın üzerinde servis yapın.


  2. 2008-07-31 #2
    ALİ NAZİK KEBABI (GAZİANTEP)

    MALZEME:

    Kemer patlıcanı 1 kg.
    Az yağlı iri çekilmiş kıyma 500 gram
    Sarımsak 4 diş
    Kırmızı pulbiber 2 çay kaşığı
    Domates 1 adet
    Süzme yoğurt 4 su bardağı
    Yeşil dolmalık biber 2 adet
    Domates sosu 1/2 su bardağı
    Maydanoz 1/2 bağ
    Sivribiber 3 adet
    Riviera zeytinyağı 2 çorba kaşığı
    Karabiber


    YAPILIŞI:
    Patlıcanları yıkayıp, süzdürün. Birkaç yerinden bıçak ucu ile delin. Izgaranızda ya da ocak üzerinde, kabukları yanıncaya kadar közleyin. Sarımsakları biraz tuzla birlikte dövün. Domatesleri dörde bölün. Dolmalık biberleri, saplarıyla tohumlarını temizleyip, çok ince kıyın. Maydanozları yapraklarına ayırın. Yağı tavada kızdırın. Kıymayı verdiği suyu çekinceye kadar yağda kavurun. Tuzunu ve biberleri katıp, karıştırın. Közlenmiş patlıcanları baş kısımlarını kesip kabuklarını soyduktan sonra bir doğrama tahtası üzerinde bıçakla çok ince kıyın. Kıyılmış patlıcanları süzme yoğurt ile karıştırın. Dövülmüş sarımsakları ekleyin. Bir tavaya koyup, ateş üzerinde karıştırarak iyice ısıtın. Domates sosunu da ısıtın. Patlıcanı bir servis tabağına koyun. Üzerine domates sosunu gezdirin. Kavrulmuş kıymayı yayın. Doğranmış biberleri serpiştirin. Maydanoz yapraklarını, domates dilimlerini ve sivribiberleri üzerine yerleştirip sıcak olarak servis yapın.


  3. 2008-07-31 #3
    ALTI DOMATESLİ KIYMA KEBABI (GAZİANTEP)

    MALZEME:

    Domates 12 adet
    Karabiber
    Orta yağlı koyun kıyması 1 kg.
    Tuz
    Dolmalık biber 3 adet

    YAPILIŞI:

    Domatesleri bütün olarak şişe takın. Izgarada arkalı önlü pişirin. Dış kabukları yanmaya başladığında domatesleri ateşin üzerinden alın. Kabuklarını soyun. İri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir tepsiye aktarın. Tuz ilave ederek karıştırın. Ayrı bir kapta köfte için kıymayı, tuzu ve karabiberi karıştırın. İyice yoğurun. Sonra köfteyi şişe takın. Izgarada pişirin. Şişten çıkardığınız köfteleri tepsiye yaydığınız pişmiş domateslerin üzerine yerleştirin. Dolmalık biberleri bol suyla yıkayın. Çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra ince ince doğrayın. Kebabın üzerine serpin. Lavaş ekmeği ile servis yapın


  Okunma: 2358 - Yorum: 2 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -