Lokum Tarifi - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Lokum Tarifi

  1. Malzemeler

    3 su bardagı süt
    5 yemek kaşıgı irmik
    10 yemek kaşıgı şeker
    1 paket vanilya
    1 paket vanilyalı toz krem şanti
    ÜZERİ İÇİN= HİNDİSTAN CEVİZİ

    Yapılışı

    süt şeker irmik ve vanilya koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir bu karışım soğuyunca krem şantiyi toz haldeyken içine boşaltılır karıştırılır düz bir tepsiye karışım dökülür dondurulur en sona kare kare kesip hindistan cevizine bulayıp servis yapın

    Cevizli Lokum Tarifi


    * 250 gr ceviz
    * 20 gr yaş hamur mayası
    * 1 su bardağı süt
    * 1 kg un
    * 1 tatlı kaşığı bahar
    * 1 çay kaşığı tarçın
    * 1 çorba kaşığı şeker
    * Aldığı kadar ılık su
    * 1 çay bardağı sıvıyağ
    * 1 çorba kaşığı şeker
    * 1 tatlı kaşığı tuz

    1- Bir kaba, sütün içinde eritilmiş maya, yağ, tuz, şeker, biraz su ve az bir miktar un konup, mikserle çırpılır.

    2- Hamur sıcak bir şekilde mayalandırılmaya bırakılır. Tekrar un ilave edilerek yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında iyice özlendirerek mayalandıktan sonra, büyükçe parçalar kopararak fayansın üzerine biraz yağ dökerek o yağ ile hamur, kare şeklinde açılır.

    3- Dövülmüş cevizle bahar, tarçın, şeker ile karıştırılıp bir miktar hamurun üzerine yayılır. Rulo gibi sarılır. Üçer santim genişliğinde kesilip yağlanmış tepsiye yuvarlaklı kısımları görünecek şekilde dizilir.

    4- Kalan hamuru da aynı şekilde yapıp doldurduktan sonra 30 dakika bekletilerek tepsi mayası aldırılır.

    5- Üzerine yumurta ve yoğurt sürülüp kızgın fırına verilir



     Konuyu Beğendin mi?
  2. 2008-07-30 #2
    Sultan Lokumu

    1 kg. süt, 1 paket (250 gr) margarin, 2 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un, ceviz ve tarçın gerekiyor. önce unla yağı kavurun. şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. sütü azar azar ekleyin, çırparak pişirin. oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin. hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın. buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine ceviz + tarçın karışımından koyup kapatın ve yuvarlayın. lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. servis edene kadar buzdolabında saklayın...


  Okunma: 10693 - Yorum: 1 - Amp
Kullanıcı Oylaması: 0/5 - 0