Kandil Simidi Tarif -1-

Malzemeler
* 1 su bardağı süt
* 1 paket margarin
* 5 kaşık zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 yumurta sarısı
* 1 yumurta akı
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1/2 kg un
* Çörekotu
* Susam

Yapılışı : Unu eleyin. Ortasına ılık sütü, oda sıcaklığında margarini, yumurta sarısını, zeytinyağını, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu koyun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Eğer ele yapışıyorsa biraz un ilave edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hamuru 10 cm.'lik çubuk şeklinde uzatın. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verin. Hazırladığınız simitlerin üzerine yumurta akını sürün. Simitlerin yarısına çörekotu serpin. Kalan yarısına ise susam serpin. Tepsiye dizin. 180 derecede fırında pişirin.
Bu tarif Sabah'tan Ayşe Tüterin Tarifi ..
Afiyet Olsun..

Kandil Simidi Tarifi -2-
Aşağıdaki tarifi yapan arkadaşım çok memnun kaldığını, muhteşem olduğunu söyledi..

Malzemelerimiz:
1 paket margarin(250 gram) (oda sıcaklığında olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Susam(üzerine serpmek için)

Yapılışı:
Susam hariç, malzemelerin hepsini karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ilavesi ile yoğuruyoruz.. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamuru çok fazla un ilavesi ile katı yapmayın. Yoğurduğumuz hamurumuzu minik simit şeklinde yapıp, yumurta akına batırıp, susama buluyoruz ve 180 derecedeki fırınımızda pişiriyoruz(önceden ısıtmış olmalıyız).