Malzemeler

1 paket spaghetti

6 adet orta boy kabak

5 çorba kaşığı zeytinyağı

10-15 çorba kaşığı yoğurt

5 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Pul biber

Sosun Yapılışı

Kabakları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Büyükçe bir teflon tavaya ya da tencereye zeytinyağı ve hazırladığınız kabağı koyun ve pişirmeye başlayın.

Kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ve ocaktan almadan önce 2 çay kaşığı tuz ile 1'er çay kaşığı pul biber ve karabiberi ilave edin.

3-4 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırın. Soğumuş kabakları sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın.

Yapılışı

Spaghetti yi bol suda haşlayın.

Süzdükten sonra az yağda kavurun.

Soğuk sosu ilave ederek servis yapın.

Özellikle yaz günlerinde tercih edilecek bir tariftir.