Malzemeler:

Alt katman icin:
  • 1 paket etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su


Muhallebi icin:


  • 1/2 paket margarin
  • 3 türk kahvesi fincanı un
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 kilo süt
  • vanilya
  • damla sakızı


Uzeri icin:

  • Krem santi



Yapılışı:


Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.

Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.

Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.

Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.

Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun.


-----------------------------------------------------

Etimek Tatlısı 2



613 - Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
1 paket puding (sakızlı tercihim)
1 paket süt
krem şanti
2 bardak şeker
2bardak su

Yapılışı
önce şekerle şerbeti kaynatın,etimekleri tepsiye dizin,şerbet ılımaya yakın çektikçe üzerine dökün,pudingi sütle pişirin,soğuyan etimeklerin üzerine ılıyınca dökün,soğumasını bekleyip,isterseniz krem şanti ile üstünü kaplayın,ben kaplamadım ,fındık ve tarçınla süsledim