Malzemeler:

- 2 su bardağı sıcak sut
- 1 kahve fincanı margarin
- 1 kahve fincanı tereyağı
- 1,5 su bardağı pirinç unu
- 1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı
- 1,5-2 su bardağı tozşeker

Yapılışı:

- Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın. İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz.

- Tozşekeri süte ilave edip eritin. Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.

- Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin.

- Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın.


1498 - Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası İshakiye