Pirinç Unlu, Bademli Osmanlı Helvası İshakiye
-
Yazar:
2008-07-11
Malzemeler:
- 2 su bardağı sıcak sut
- 1 kahve fincanı margarin
- 1 kahve fincanı tereyağı
- 1,5 su bardağı pirinç unu
- 1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı
- 1,5-2 su bardağı tozşeker
Yapılışı:
- Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın. İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz.
- Tozşekeri süte ilave edip eritin. Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın.
- Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin.
- Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın.

İlgili Konular
-
-
-
Okunma: 3720 - Yorum: 0 -
Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -