Pırasa Dolması Nasıl Yapılır?

Kullanılacak Malzeme

1 demet kalın pırasa
300 gram kıyma
1 kuru soğan
1-2 adet domates
Tuz, karabiber
1 su bardağı pirinç
1 kaşık biber salçası
Nane, maydonoz
2-3 kaşık sıvı yağ

Yapılışı

Pırasaları 4 er parmak boyunda kesip, kaynar suda hafif haşlayın.Suyunu süzüp, katlarını ayırın.
Diğer yanda rendelenmiş soğanı, kıymayı, rendelenmiş domatesi, pirinci, salçayı, tuz, biber, maydonoz ve naneyi karıştırın.

Kıymalı karışımı pırasaların içlerine iki uçtanda 1 cm kadar boşluk kalacak şekilde doldurun ve küçük bir tencereye dik olarak sıralayın.

Üzerine sıvı yağı gezdirip, biraz daha tuz ve üzerine çıkmayacak kadar su ilavesi ile ocağa koyun.Kaynadıktan sonra en az 20 dk. kısık ateşte pişirin