Diyet Çilekli Tart Tarifi
-
Yazar:
2008-06-30
Malzemeler:
2 su bardağı un
Kreması için:
1 su bardağı süt, 1.5 çorba kaşığı tatlandırıcı, 2 çorba kaşığı un ;
Üzerine: 500 gr çilek, 1 su bardağı tatlandırıcı, 1 paket çilek jölesi
1 çay bardağı pudraşekeri
1 adet yumurtanın akı
1 paket vanilya, margarin
Hazırlanışı:
Öncelikle, tartı hazırlayın. Bunun için, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yumurtanın akı ve margarini yoğurun. Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip, hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, 1 su bardağı süt, tatlandırıcı ve çorba kaşığı unu kısık ateşte pişirin ve soğutun. Soğuyan tartı kalıptan alın. Üzerine kremayı sürün. Çilekleri dizin. Jöleyi, 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayın.Çileklerin üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
İlgili Konular
-
-
-
Okunma: 1687 - Yorum: 0 -
Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -