Malzemeler

1 paket lazanya
4 adet hindi bonfile
1 adet soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvı yağ
maydanoz, tuz, karabiber
Beşamel sos için: 3 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık un, 1 bardak süt, 1 avuç rendelenmiş peynir.


Yapılışı

Lazanyayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Hindi bonfileyi robottan kıyın. Soğanı küçük doğrayıp havucu rendeleyin. Yağda soğan, hindi ve havucu kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan alın. Beşamel sos için, yağ ve unu kavurun. Sütü ekleyip karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Tuzunu ekleyin. Fırın kabına 1 sıra lazanya üzerine hindili harç ve beşamel sosu sırayla malzemeler bitene dek işleme devam edin. En üste kalan beşamel sosu ve onun üzerine rendelenmiş peyniri serpin. 200 derece fırında üzeri kızaranadek pişirin