Malzemeler

1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet havuç
1 çay kaşığı nane, tuz
3 çorba kaşığı bezelye
BRÜKSEL LAHANA: 200 gram Brüksel lahanası, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz
Yarım demet maydonoz
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı et suyu

Yapılışı

Soğanı ve pirinci yağda kavurun. İçine konserve garnitür koyup karıştırın veya patatesi,havucu küçük küçük doğrayıp sote edin. Ardından bezelyeyi de içine koyun. En son olarak da kıyılmış maydanozu pilava koyup karıştırın. Brüksel lahanayı bir kap içinde tuz, sarımsak ve zeytinyağı kullanarak sote edin. Brüksel lahanasını dalyan köftenin (bkz. dalyan köfte) ve garnitürlü pilavın yanında servis yapın.