Malzemeler :

750 gr pirzola
3 adet soğan
3 adet domates
8-10 adet sivi biber
8-10 adet sarımsak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
250 gr mantar
Tuz, kekik

Tarif :

Pirzolaları döverek inceltin.
Üzerlerine tuz ve kekik serpiniz.
Hafif yağlanmış bir tencereye pirzolaları diziniz.
Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, onun da üzerine sarmısakları ve iri kesilmiş sivri biberleri yerleştiriniz.
Domatesleri elma dilimleri gibi kesip bir sıra halinde diziniz.
Üzerine tuz ve sıvı yağı gezdiriniz.
Su ilave etmeden, et yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriniz.
Mantarları boyuna dilimler halinde kesip, 3-4 çorba kaşığı sıvı yağda suyunu bırakıp çekene kadar soteleyiniz.
Pirzolalarla birlikte servis yapabilirsiniz.