Malzemeler

150 gram margarin
1 adet ayva
250 gram pirinç
750 clt. et suyu
1 su bardağı badem içi
3 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Tuz







Yapılışı

Ön hazırlık olarak, pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Sonra da, yıkayıp süzün.

Beri yanda, derince bir tencerede margarini eritin. Soyulmuş badem içlerini kızan yağda öööyyle bir çevirin. Bademlerin üzerine pirinci katın. 10 dakika kadar, kısık ateşte pirinçle bademleri -sürekli karıştırarak- kavurun.

Ayvaları bol suyla yıkayıp kabuklarını soyun. Sonra, badem iriliğinde doğrayın. Üzümleri de bol suyla yıkayın, süzün. Ayvaları ve üzümleri de tencereye katın. Pilavın tuzunu da ayarlayın. Tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra, et suyunu ilâve edin. 5 dakika kadar, bir taşımlık pişirin. Daha sonra ocağı kısın ve az harlı olarak demlendirin. İkram etmeden evvel, pilavın üzerine tarçın serpin.