Gereçler:

6 adet büyük boy patates
200 gr beyaz peynir ( lor da olabilir)
3 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı taze krema Tuz-karabiber
Biraz, küçük hindistancevizi rendesi
1 bütün yumurta

Yapılışı:

1. Patatesleri yıkayın ve kabuklu olarak fırın tepsisine koyup fırında yumuşayana dek pişirin.

2. Patatesleri uzunlamasına ortadan ikiye ayırın ve içlerini oyarak çıkartın. Soğutmadan püre haline getirin ve ezilmiş peynir, 3 yumurta sarısı, karabiber, hindistancevizi ve taze krema karıştırın. Gerekiyorsa tuz ekleyin.

3. Yukarıdaki karışımı, patateslerin içlerine doldurun. Üstlerine biraz suyla çırpılmış yumurta sürün ve 240 derece ısıtılmış fırında kızartın.