Gereçler:

* ½ kg yağsız kıyma (but)
* 100gr sarı mercimek
* 1 adet orta boy patates
* 1-2 adet soğan
* ½ su bardağı pirinç
* 3-4 kuru kara erik, 3-4 kuru kaysı
* 2-3 adet ceviz içi
* karabiber,
* tuz,
* sarı kök veya safran
* pul biber
* 2 adet kaynamış yumurta
* 1 adet çiğ yumurta

Yapılışı:

* Mercimeği kaynat( yarı yarıya sulu kalsın)

* Yıkanmış patatesi kabukla kaynat (mercimeğin içinde) ve suyunu süz ve sakla

* Mercimek ve patatesi ayrı ayrı püre haline dönüştür

* Pirinci az su ile suyunu çekene kadar kaynat, fakat dirice kalsın

* Soğan rendele ve kıymaya karıştır

* Kıyma, soğan, pirinç,patates, mercimek , tuz ve baharatları ve de çiğ yumurtayı iyice yoğur köfte yap ve köfteyi ikiye böl

* Tencerenin dibine yağ ve doğranmış soğanı koy kavur azcık safran veya sarı kök ekle

* Soğan pembeleşince yağdan ayır bir kaba koy

* Yağa doğranmış domates ve sadece biber salçası koy

* Salçayı pişir ve ayırdığımız mercimek suyunu ekle

* Kaynayınca iki bardak su ekle ve yine kaynat

* Kaynarken köfteleri oy içine sıcak suda bekletilmiş erik , kaysı, kaynamış yumurta ve kavrulmuş soğanı yerleştir

* Sonra köfteyi top haline getirince ara sıra avucunu tuzlayarak pekleştir

* Köfteyi kaynayan suya koy ( kaynama hızlı olmasın) ara sıra çevir köfte sertleşince piştiği anlaşılır