Malzemeler

4 orta boy kırmızı pancar
30 gram kuru üzüm
1 su bardağı badem
Tuz
Karabiber (taze çekilmiş)
2 yemek kaşığı limon suyu
1-2 yemek kaşığı sirke
Kırmızı acı biber
Zencefil
Aluminyum folyo

Hazırlanışı

Pancarları yıkayın, aluminyum folyoya sarın. Büyüklüklerine göre 45-60 dakika 200 derecede, fırının alttan 2. rafında pişirin. Biraz soğuduktan sonra soyun, ikiye bölüp dilim dilim kesin. Üzümleri ince kıyın, bademleri irice döğün. 24 pancar dilimini ayırın, kalanını püre yapın, üzüm ve soyulmuş bademle karıştırıp, tuz, karabiber, limon suyu, sirke, kırmızı biber, zencefil ile tatlandırın. Pancarlı karışımı 3 dakika dinlendirin, sonra bir yemek kaşığının yardımı ile, ayırdığınız pancar dilimlerinin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirin. Servis yapana kadar üstü örtülü olarak buzdolabında dinlendirin.