MALZEMELER:

-350 gram yağsız dana kıyma
-1 yumurta
-2 çorba kaşığı un
-Tuz, karabibr
-Yarım su bardağı kızartmak için sıvı yağ
-Yarım su bardağı nohut
-1- 5 su bardağı yoğurt
-Yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
-Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI:

1- Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır. Ertesi gün 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır.

2- Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılıp ıslak avuç içinde yuvarlanır.

3- Kızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılır.

4- Kızarmış köfteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10- 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır.

5- Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerlerine çarpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ gezdirilir.

Not: Yoğurt sarımsaklı olarak da servis yapılabilir