MALZEMELER
2 Bardak pirinc
125 gram margarin
2,5 su bardagi
tavuksuyu
2 kahve fincani
badem
1 corba kasigi yesil fistik
1 adet haslanmis
tavuk gögsü (küp küp dogranmis)
1 cay kasigi safran
25 gram margarin
1 tatlli kasigi tuz
2-3 damla limoon suyu

YAPILIŞ TARİFİ
Pirincin nisastasi giderilerek yikanir.125 gram margarinde pirincler saydamlasana dek kavrulur.(Bu yöntem pilavin kokulu ve bir birine yapismamasini saglar. )Safran 2,5 su bardagi sicak
tavuk suyunda eritilir.Sicak tavuk suyu pirince ilave olunur.Tuz,limon suyu ve kesme seker eklenip pilav pisirilir.Bir tavada 25 grammargarin eritilir. Badem ile yesil fistik pembelesinceye kadar kavrulur. Haslanip dogranmis tavuk eti eklenip 2 dk. tavada cevrilir.Kavrulmus badem ve tavuk eti pisirmis oldugunuz safranli pilava eklenip, karistirilarak servise hazir edilir