Malzeme:

Yarım kg. az yağlı kıyma
3 havuç
4 patates
2 çorba kaşığı pirinç
yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 soğan
1,5 çorba kaşığı un
4 bardak su
1 bardak sıvıyağ
nane
karabiber
tuz

Yapılışı:

Genişçe bir yoğurma kabına rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, yıkanmış pirinç, kıyma, 1 yumurta tuz ve baharatı koyup yoğurun. Havuç ve patatesi küçük küp biçimi doğrayın. Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp önce havuçları, sonra patatesleri soteleyin. 10 dakika pişirip su ilave ederek 15 dakika kaynatın, köfteleri de atın ateşi kısarak 45 dakika pişirin. Yoğurt, 2 yumurta ve unu birleşitirip iyice karıştırın. Tencereye yavaş yavaş akıtın, tuzunu ilave edip servi edin