Malzemeler

4 Su bardağı süt
3 Çay bardağı un
1 Paket margarin (250 gram)
1 Su bardağı toz şeker
1 Paket vanilya
20 Adet kakaolu pötibör bisküvi
2 Adet muz

# Kakaolu bisküviler dövülerek ya da robottan geçirilerek toz haline getirilir.
# Kare ya da dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt ya da alüminyum folyo yerleştirilir.
# Üzerine un haline getirilmiş bisküvi tozu düzgün bir şekilde serilir.
# Tencereye margarin konur, orta ateşte eritilir, un eklenir, tel çırpıcı ya da çatalla, unun kokusu gidene kadar kavrulur.
# Üzerine karıştırmaya devam ederek soğuk süt ve toz şeker eklenir, muhallebiden daha katı bir kıvam alana kadar pişirilir, vanilya eklenir, ocaktan alınır.
# Karışım sıcak haldeyken kaşıkla toz bisküvilerin üzerine, bisküvileri sıyırmayacak şekilde yayılır, ıslak kaşığın tersiyle düzeltilir.
# Tepsi buz dolabının alt rafına konur, 1 saat kadar karışımın sertleşmesi beklenir.
# Buz dolabından alınır, üzerine uzunlamasına 2 adet soyulmuş muz konur. Alüminyum folyo ya da yağlı kağıt yardımıyla sarılarak rulo yapılır.
# Pasta bir gece dinlendirilir, dilimleyerek servise sunulur.

Not: Margarin, soya fasulyesi, mısır, ayçiçek, hindistan cevizi gibi bitkilerden elde edilen yağların, çeşitli vitaminler ve pastörize sütle karıştırılmasıyla üretilir