Malzemeler:

150 gram dövülmüş badem,
200 gram pudraşekeri,
200 gram çamfıstığı,
50 gram un, ayrıca hamur açmak için 3 çorba kaşığı daha un,
5 adet yumurta,
1 çorba kaşığı pudraşekeri
2 çorba kaşığı su.

Hazırlanışı:

Yumurtaları kırıp, sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurtanın aklarını, 2 çorba kaşığı kadarını ayırdıktan sonra geriye kalan pudraşekerini, dövülmüş bademi ve unu bir kaseye koyup, homojen bir hamur oluncaya kadar yoğurun ve 3 eşit parçaya ayırın. Her parçayı da, 10 eşit parçaya bölüp, yuvarlayın ve unlanmış masaya koyun. Hamurların uç kısmını sivriltin. 2 adet yumurta sarısını çırpın ve bu hamurları, birer birer, önce yumurta sarısına, sonra da çamfıstığına batırın. Fırın tepsisine alüminyum kağıt yerleştirin. Kurabiye hamurlarını sıralayıp, önceden 200 derecede ısıttığınız fırına koyarak kızarıncaya kadar pişirin.

Şurubun hazırlanışı: Küçük bir tencerede, ayırdığınız 2 çorba kaşığı şeker ve 2 çorba kaşığı suyu kaynatın, ateşten indirip, soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız ayçöreklerinin üzerlerine soğumadan şurup sürün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.