MALZEMELER

Hamuru için :
1 Paket margarin
1 Çay bardagi siviyag
1 Çay bardagi yogurt
1 Adet yumurta aki
1 Paket kabartma tozu
5 su bardagi un
1 Tatli kasigi tuz
Iç malzemesi için :
3 Adet patates
Tuz, kirmizibiber ve karabiber
Üzeri için :
1 Adet yumurtanin sarisi

YAPILIŞ TARİFİ

Patatesleri haslayip kabuklarini soyun ve çatalla ezin.
Tuz, karabiber ve kirmizibiber ekleyip iç malzemesini hazirlayin.
Margarin, siviyag, yogurt, yumurta aki, kabartma tozu, un ve tuzu
karistirip kulak memesi yumusakliginda hamur elde edin.
Yumurta büyüklügünde parçalara ayirip yuvarlayin.
Her bir parçayi elinile açin ve içine patatesli karisimi yerlestirip kapatin.
Kenarlarina bir çatal yardimi ile sekil verin.
Üzerlerine çirpilmis yumurta sarisi sürüp galeta ununa batirin ve
yaglanmis firin tepsisine dizin.
Orta isili firinda pisirin.
NOT : Pogaçalarin sadece üzerine yumurta sarisi sürüp galeta ununa
bulayin.
Aksi takdirde tepsiye yapisir.