MALZEMELER

Hamuru için :
450 gr un (3.5 su bardagi)
1 Çay kasigi tuz
2 Çorba kasigi ayçiçek yagi
3 Çorba kasigi esmer seker
1 Paket maya
2 Adet yumurta
Iç malzemesi :
1 Çorba kasigi ayçiçek yagi
50 gr esmer seker (3 çorba kasigi)
100 gr karisik kuru meyve
Üzerine sürmek için 2 çorba kasigi sicak sekerli su

YAPILIŞ TARİFİ

23 santimlik kare bir kek kalibini yaglayin.
Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabin içine koyup iyice
karistirin.
Daha sonra kabin üzerini bir bez ile örterek yaklasik 1 saat kadar bekletin.
Iç malzemesini karistirin.
Hamuru 35 santimlik bir kare seklinde açin, meyveli karisimi üzerine yayin
ve rulo seklinde sarin.
Rulo seklindeki hamuru 9 esit parçaya kestikten sonra yaglanmis kare kek
kalibina dizin ve 200 dereceli firinda 25 dakika pisirin.
Hamur sicakken üzerine sekerli suyu dökün.
15 dakika beklettikten sonra servis yapin.