Malzeme:

3 adet tombul patlıcan,
3 parça tavuk göğsü
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 kahve fincanı süt
3 parça dil peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tarçın
yarım limon
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
3 yumurta sarısı

Yapılışı:

saplı olarak patlıcanları ikiye bölelim, içini oyalım, çıkan içleri limonlu tuzlu suya atalım. Diğer taraftan hazırlanan patlıcanları yumuşayana kadar haşlıyalım. Bir tavaya az miktar zeytinyağı koyalım, çıkan içleri küçük küçük doğrayıp bu yağda pişirelim. Başka bir kapta küçük doğranmış tavukları kavuralım, üzerine sarımsak ve tarçın ekliyelim, iyice piştikten sonra, patlıcan içlerini de tavuğun üzerine ekleyelim. Haşlanmış patlıcanları yağlanmış fırın tepsisine dizelim, üzerine yumurtasüt, tereyağı karışımından bolca gezdirelim, içine hazırladığımız tavuklu malzemeyi dolduralım. Fırına verelim 15 dakika kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra üzerine çubuk şeklinde dil peyniri koyalım, bir süre daha fırına verelim.