MALZEMELER:

Kıyma (orta yağlı) 1 Kilo Havuç 2 adet
Ekmek içi 4-5 Dilim Bezelye 1 Su bardağı
Soğan 1 Adet Dereotu Yarım demet
Yumurta 5 Adet Margarin 2 Çorba kaşığı
Tuz Karabiber
Köfte baharı

YAPILIŞI:

Havuçları kazıyıp, yıkayın. Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin. 4 Yumurtayı katı olacak
şekilde haşlayın. Köfte için; soğanı bir kaba rendeleyin. Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkartıp,
avucunuzun içinde sıkın. Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın. Kıymayı
ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun. Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin. Ortasına
haşlanmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin. Üzerine kıyılmış dereotu
serpiştirin. Eti kapatarak rulo yapın. Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin. Hazırladığınız ruloyu, alüminyum
folyoya sarın. Bir fırın tepsisine koyup, en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini
kontrol edin. Dilimleyerek servis yapın.Not : Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz.