Malzemeler:

60 gr Antepfıstığı
150 gr tereyağı
1 limon
150 gr tozşeker
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
200 gr un
Bir miktar un
50 gr nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
200 gr pudraşeker
Yeşil gıda boyası
Bir miktar tozşeker

Nasıl Hazırlanır:

1) Fıstığı çok ince kıyın. Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Limonu yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu rendeleyin. Suyunu sıkın. Şekeri 3 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu, vanilya, tuz ve tereyağı ile karıştırın. Un, nişasta, kabartma tozu ve fıstığı ilave edin. Hamuru bir folyoya sarıp 3 saat buzdolabında bekletin.

2) Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Düz bir zemini unlayın. Hamuru yarım cm inceliğinde açıp 5 cm çapında daireler çıkarın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Kurabiyeleri tepsiye yerleştirin. Fırında 15 dakika kadar pişirip soğumalarını bekleyin.

3) Pudraşekerini kalan limon suyu ile karıştırın. Karışımdan bir miktar ayırın. Kalanına gıda boyasını ekleyin. Kurabiyelerin üzerine yeşil karışımı dökün. Kuruduktan sonra kalan karışımla süsleyin. Üzerine tozşeker serpip ikram edin.