Malzemeler

1 kg kestane
160 gr (tercihen bitter) çikolata
1 paket Tikveşli krema (200 ml)
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1+ su bardağı iç kabukları soyulmuş antep fıstığı

Yapımı

Kestanelerin üstleri bıçakla çizilir. Biraz şeker konmuş suda haşlanır. Soyulur, robotta püre yapılır. Çikolatalar benmaride eritilir. Kestane + çikolata + şeker + kremanın yarısı +süt +antep fıstığının yarısı teflon bir tencerede hafif ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak yumuşak bir püre haline getirilir. Tercihen altı yuvarlak olan bir kasenin içine folyo yayılır, kestane püresi bunun içine konur, buz dolabının normal soğutucu kısmında 1-2 saat beklettikten sonra düz bir servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır, üstündeki folyo alınır, kalan yarım paket krema mixerle çırpılarak krem şantiye yapılır veya olduğu gibi kestanenin üstüne sürülür, üstüne kalan antep fıstıkları sepilir.

Afiyet olsun.