Malzeme:

Yarım paket margarin, 3 su bardağı un, 100 gram kaşar rendesi, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta, tuz,

SÜSLEMEK İÇİN çörek otu

Yapılışı:

Margarini oda sıcaklığında bekletin. 3 su bardağı una kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Kaşar peynirini rendeleyip margarin ile birlikte diğer diğer malzemelerle karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. Hamuru merdane ile 1 santim kalınlığında açın, bisküvi kalıpları ile şekilli parçalar çıkartın, yağlanmış tepsiye dizin, üzerine 1 yumurta sarısını fırçayla sürün. En üste çörek otu serperek 170 derece fırında 30 - 40 dakika pişirin,(altın rengini alıncaya kadar)