Peynirli Ay Çöreği Nasıl Yapılır? - Delinetciler Portal
+ Hemen Yorum Yap

Peynirli Ay Çöreği Nasıl Yapılır?

  1. Malzeme

    1 paket margarin
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1 adet yumurta beyazı
    1 adet yaş maya
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    Alabildiği kadar un

    İçi İçin

    2 su bardağı rende beyaz peynir
    10-15 dal maydanoz
    Üzeri için:
    1 adet yumurta sarısı
    1 yemek kaşığı süt

    Yapılışı

    Ilık su, maya ve şeker eritilir. Üzerine mıncıklanmış margarin eklenir. İyice karıştırılır. Daha sonra süt, yumurta beyazı, tuz ve kulak memesi kıvamını alana dek un katılarark yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Daha sonra 20 eşit parçaya ayrılır. Her parça tatlı tabağı kadar açılır. Ortasına peynirli iç konur. Önce rulo yapılır, sonra u şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta ve süt karışımı sürülür. (Yarım saat daha tepside bekletilebilir.) Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


    Güncelleme : 2018-12-07
  Okunma: 2277 - Yorum: 0 - Amp
Kullanıcı Oylaması: /5 -