MALZEMELER

250 gr uzun taneli pirinç (jasmin)
200 gramyağsız dana
1 büyük soğan
1 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
3 adet kuru kırmızı biber
250 gr taze soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ

Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp, süzerek soğumaya bırakın. Dana etini kalem kalınlığında (yaklaşık 3-4 cm.) soğanı yemeklik doğrayıp, sarmısağı dövün. Zeyinyağını büyükçe bir tencerede veya wok da kızdırıp sarmısak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri ilave edin.Etler yumuşayana kadar kavurmaya devam ederken, daha önce 5 dakika kadar kavurun. Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın.Acı kırmızıbiberleri sıcak suya yatırıp yumuşatın ve çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın.

Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak ısıtın. 3 yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişirip ve katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave edin. Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katın. Soğanları ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapınız.